Buat Duit Online

Perolehi Duit Bulanan Dengan Bisnes Online

Subscribe to Buat Duit Online
Subscribe to Buat Duit Online

Pendekatan aku kepada blogging adalah dengan membina beberapa blog yang mempunyai topik2 yang sama. Aku akan senaraikan beberapa faktor yang aku pertimbangkan bila bercadang untuk membina sesebuah blog. Topik Yang Korang Suka Antara faktor yang korang kena pertimbangkan semasa membuat pemilihan niche untuk blog korang adalah bidang yang korang ceburi atau minat. Walaupun minat orang lain, permintaan terhadap sesuatu informasi dan keuntungan subjek sesuatu blog adalah sangat penting juga, akan tetapi... (more...)

Blogging, bukanlah untuk semua orang. Jika korang planning nak blogging, terlebih dahulu korang kena check sama ada korang ada kriteria-kriteria untuk berjaya dalam dunia blog – blogosphere. Kat sini aku akan senaraikan keperluan dan kriteria yang perlu ada untuk berjaya sebagai seorang blogger. Inipun aku buat berdasarkan pemerhatian aku terhadap blogger-blogger professional lain. Jangan pula korang putus harapan kalau korang tak punyai skil2 tertentu. Tujuan aku hanyalah untuk memberikan... (more...)

Dapat Duit Dalam Paypal USD$659.20 – Ogos 2009

Posted by borzack On September - 1 - 20094 COMMENTS

Alhamdulillah… berkat bulan Ramadan yang mulia ni, pendapatan online aku untuk bulan Ogos meningkat sikit. Bulan lepas USD287.49, bulan Ogos lak dapat USD659.20. Kira ok la tu kan. Boleh la buat bayar kad kredit yang dah digunakan melampaui batas tu! Moreniche – $233.05 TrialPay – $120.10 Text Link Ads – $89.98 Chitika – $43.88 Adgitize July 09 – $38.84 Native Remedies – $37.44 Page Peel Ads – $22.17 Backlinks – $22.00 Buzzlogic – $20.63 Blogrolled... (more...)

Facebook bukan setakat program di mana kita dapat berhubung dengan kenalan-kenalan lama dan juga baru. Facebook juga membuka peluang untuk kita buat duit online. Bagaimana membuat duit online melalui Facebook? Berita tak baiknya, tak semua orang boleh buat duit online melalui Facebook. Kena ada experience sedikit sebanyak tentang programming. Pereka cipta aplikasi Facebook yang paling banyak buat duit online melalui Facebook. Di dalam aplikasi mereka, akan disertakan banner-banner pengiklanan. Semakin... (more...)

Dapat Duit Dalam Paypal USD$287.49 – Julai 2009

Posted by borzack On August - 9 - 20097 COMMENTS

Ni ada sikit aku nak kongsi. Nak menunjuk sikit lah hahaha. Pendapatan aku buat duit online untuk bulan Julai 2009. Ni duit yang aku perolehi dalam Paypal saja. Tak termasuk cek-cek, Adsense dan pendapatan online yang lain. Ni antara program-program yang menjana pendapatan online untuk aku dan dibayar melalui Paypal. Lain kali aku akan terangkan serba sikit mengenai program-program ni. Text Link Ads – $81.64 Page Peel Ads – $73.90 Chitika – $46.55 Adgitize June 09 – $20.89 Blogrolled... (more...)

Cek Program Affiliate – USD$176.91

Posted by borzack On August - 8 - 2009ADD COMMENTS

2 hari lepas aku dapat satu surat. Tak der stem Malaysiapun. Hmmm… Aku mula tersengih sendiri. Mesti cek dari program affiliate. Memang tepat la sangkaan aku. Kalau korang nak tau, bukan sekadar Ceramic Business Club jer sumber pendapatan sampingan aku secara online. Aku buat duit dengan blogging jugak. Salah satu cara buat duit online melalui blogging ni ialah dengan mempromosikan produk-produk program affiliate. Aku ada 25 blog! Memang pening kepala la nak maintain. Cuma dua tiga blog jer... (more...)

Ceramic Business Club Dah Berkubur

Posted by borzack On August - 8 - 20091 COMMENT

Ceramic Business Club dah tiada lagi. Mungkin bukan rezeki aku. Bukan rezeki ahli2 CBC yang lain jugak. Kenalah aku terima kenyataan ni. Mungkin ada hikmah disebaliknya. Di’tutup’ tak bererti Asia Ceramic buat kegiatan haram / bersalah. Ramai juga orang yang dibicara dan dipenjarakan tapi pada hakikatnya tak bersalah. Cuma mungkin syarikat2 macam Asia Ceramic tak dapat la nak ‘melawan’ kuasa besar negara, BNM tuh. Aku MASIH PERCAYA dengan bisnes CBC sebab aku TIDAK PERNAH... (more...)